Blog

MIND THE GAP
– en blog om organisationer, samfund og et musisk mindset.

 

Værsgo: Tanker til fri afbenyttelse.

Mit ønske med denne blog er at åbne både dit og mit blik. For verden omkring os.

Hvorfor arbejder vi på den måde vi gør? Hvad præger vores samfund? Hvordan er vi sammen som mennesker?
Jeg sætter ting sammen, som ikke umiddelbart passer sammen. Jeg hopper ind i mellemrummet, for at se hvad der gemmer sig der.
Med det ene formål at blive klogere. Mere nuanceret. Mere reflekteret.
Hvad kan jeg – og vi – lære af dem, der lever og arbejder helt anderledes end os selv?
Jeg har ikke patent på virkeligheden. Jeg præsenterer bare mit syn på verden og på (arbejds)livet.
Mit ønske er, at vi kan lære af hinanden. Så send mig en mail eller kommenter gerne på mine oplæg.

Tak fordi du læser med!

"/html/com_content/article/max900px.php"

Kreativitet, resultat og faste deadlines er ikke hinandens modsætninger - tværtimod!

Mind the Gap(s) | Forretnings- & Organisationsudvikling - Logo
Kreativitet, resultat og faste deadlines er ikke hinandens modsætninger - tværtimod!
Kreativitet, resultat og faste ...
Det er en sejlivet myte, at kreativ skabelse er procesorienteret, mens erhvervslivets udvikling handler om resultaterne. Set fra mit bord, med et ben i hver lejr, er det også en sejlivet løgn! Læs her, hvorfor kreativ skabelse og et godt resultat, til tiden, ikke er hinandens modsætninger.

Som I, der følger bloggen her, allerede ved, så har jeg gjort en karriere ud af at kombinere min baggrund med kreativt skabende processer inden for kunst- og kulturlivet, med mine erfaringer med ledelses- og organisationsudvikling gennem 10 år i dansk erhvervsliv. Derfor kan jeg uden skælven gentage overskriftens budskab: Kreativt skabende processer er ingenting værd, hvis de ikke leverer et resultatet inden deadline!

Men lad os starte med et eksempel fra kunstens verden: Et teater vil gerne sætte en ny forestilling op til efterårssæsonen 2017. Forestillingen skal være en dramatisering af en kendt dansk forfatters seneste roman. Tidligt i forløbet sætter teaterledelsen en premieredato i sæsonplanen for den ny forestilling. Altså en deadline, der stort set kun vil kunne ændres, hvis himmelen styrter ned om ørerne på os. Nu kan det kreative arbejdet så gå i gang med at skabe forestillingen - og jeg er sikker på, at processen både vil være kaotisk, til tider uoverskuelig, og at mange ting må rettes til og ændres flere gange undervejs.

Som et kreativt skabende menneske kan jeg godt stå inde for påstanden om; at vi altid når at have en forestilling klar til premieredagen. Vi kan være skabende og afsøgende langt ind i processen, men løsninger findes, således at forestillingen kan spille for (forhåbentlig) fulde huse, og vi kan både begejstre og betage vores publikum – og forhåbentlig også tilføre dem noget refleksion over deres eget liv eller problematikker i samfundet.

Det er resultatet der tæller!

I sidste ende er det altid resultatet, der tæller! Uanset hvor god en ide en instruktør har, og hvor stærkt et hold han har sammensat til at løfte opgaven, så er skabelsesprocessen værdiløs for teaterdirektøren, hvis forestillingen ikke får premiere.

Med min erfaring, fra både kunst- og erhvervsliv, så opnår man bedst resultater ved at have en fast deadline. Alt for ofte har jeg oplevet, at tidsplaner skrider, afleveringer bliver overskredet og deadlines bliver udsat, vel og mærke ved projekter i professionelle virksomheder og organisationer. Projekterne trækker ud og kræver flere penge, ressourcer, mere tid osv. Nogle gange med forklaringen om, at “Kreative og innovative løsninger kan man ikke tvinge frem, inden for en snæver tidsramme” eller “Det har taget længere tid end ventet...” Og det er her vi tager os selv ved næsen, hvis vi tror, at kreative arbejdsprocesser ikke kan have fast bagkant - for det kan de, og det skal de! Kreativitet og levering af resultater er ikke hinandens modsætninger, hverken i kunstens verden eller i erhvervslivet.

”Den musiske organisation” lanceres på Bogforum i november

Som jeg tidligere har løftet sløret for her på bloggen, står jeg også selv for at skulle være kreativt skabende i arbejdet med min kommende bog - "Den musiske organisation”, så hvad ville være mere nærliggende end at organisations- og ledelseskonsulenten (det er mig!) selv leverede op mod en fast deadline. Derfor skal dette blogindlæg også være ”invitation” til lancering af min bog på Bogforum, der finder sted i Bella Center Copenhagen d. 11-13 november 2016. Det er vel en udmærket anledning til at lancerer bogen “Den musiske organisation"!

Og hvis det skulle gå helt galt, ved jeg fra min tid i erhvervslivet, at det er muligt at ændre en deadline – jeg skal blot huske at minde mig selv om (i min egenskab af underviser i projektledelse og Prince2), at ændringer af ét projektparameter, kan have konsekvenser for resten af projektets parametre: Udbytte, tid, økonomi, risici, omfang og kvalitet. #

SKAL VI BYTTE?

DU FÅR: Mine 3 bedste råd til at få

→ Bedre trivsel
→ Større arbejdsglæde
→ Højere kundetilfredshed

(og som følge af det: Bedre bundlinje)

JEG FÅR: Din email-adresse.


Samtidig får du frit abonnement på mit nyhedsbrev om organisationsudvikling og ledelse

*Skal udfyldes